Ο Ζονγκ Γουάνγκ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε ότι οι συνεργάτες του δημιούργησαν το μικρόφωνο από ένα λεπτό φύλλο χαρτιού. Χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ, χάραξαν ένα πλέγμα μικροσκοπικών οπών πάνω στην επιφάνεια του χαρτιού και στη συνέχεια επικάλυψαν τη μία πλευρά με χαλκό και πάνω σε αυτή τοποθέτησαν ένα λεπτό φύλλο από Teflon, ενώνοντας τα δύο φύλλα από τη μία άκρη.
Τα ηχητικά κύματα δονούν τα δυο φύλλα με διαφορετικούς τρόπους, κάνοντάς τα να πάλλονται, κάτι που δημιουργεί ηλεκτρικό φορτίο -παρόμοιο με αυτό που δημιουργείται όταν κάποιος τρίβει ένα μπαλόνι στα μαλλιά του. Η διαδικασία αυτή παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας μίας συσκευής κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο με αργό ρυθμό.
Η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να παράγει το μικρόφωνο εξαρτάται από το μέγεθός του. «Μπορεί σε κατασκευαστεί σε οποιοδήποτε μέγεθος», δήλωσε ο Γουάνγκ στο περιοδικό NewScientist. Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ένα μικρόφωνο –στο μέγεθος ενός γραμματόσημου- που θα είναι τοποθετημένο πάνω σε μία συσκευή, θα παρέχει μόνο μία μικρή ποσότητα ενέργειας και δεν θα έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην πλήρη φόρτιση της μπαταρίας.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.