Το «έμφραγμα» που θα προκληθεί τότε, αναφέρει η έκθεση, δεν θα σημαίνει πως οι φορητές συσκευές δεν θα μπορούν να έχουν πλέον πρόσβαση στο διαδίκτυο. Απλώς, όπως συμβαίνει και στα οδικά δίκτυα, θα υπάρχουν «ώρες αιχμής». Αυτές τις ώρες, ο χρήστης θα χρειάζεται να προσπαθήσει τρεις ή τέσσερις φορές για να συνδεθεί και οι ταχύτητες «σερφαρίσματος» θα είναι σημαντικά ελαττωμένες. Παράλληλα, αναμένεται να τριπλασιαστεί ή και να τετραπλασιαστεί η συχνότητα διακοπής των τηλεφωνικών κλήσεων.
«Στις χειρότερες περιπτώσεις, οι ταχύτητες θα κινούνται κάτω από το 1 Mbps, για αρκετή ώρα, με συνέπεια να είναι δύσκολο το «άνοιγμα» των ιστοσελίδων και αδύνατη η προβολή βίντεο», επισημαίνεται.
Αρκετές χώρες έχουν ήδη αντιληφθεί τον κίνδυνο, σημειώνει η εταιρεία, προχωρώντας σε πλειστηριασμούς ενός τμήματος του φάσματος που παλιότερα χρησιμοποιούνταν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ωστόσο, οι περιπτώσεις αυτών των κρατών είναι η εξαίρεση, και όχι ο κανόνας. Επιπλέον, συχνά το επιπλέον φάσμα παραχωρείται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, όπως για την κάλυψη περιοχών στην επαρχία, και όχι για να αυξηθεί η χωρητικότητα όλου του δικτύου.
Η Deloitte υποστηρίζει πως η εμφάνιση των mobile δικτύων τέταρτης γενιάς (4G) συνιστά σίγουρα μία θετική εξέλιξη, καθώς είναι πιο αποτελεσματικά στην αξιοποίηση του διαθέσιμου φάσματος. Παρ’ όλα αυτά, η τεράστια αύξηση της δεν θα μπορέσει να αντισταθμίσει τη βελτίωση των υποδομών, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.