Όπως σημείωσε ο υπουργός, η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων θα γίνει από τους τρεις θεσμούς, Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ, οι οποίοι θα απαντήσουν είτε με «ναι» είτε με «όχι».
Τόνισε πάντως πως δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση.
«Αν πουν 'ναι' θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς και αυτομάτως προχωρά η διαδικασία [για την επικύρωση της 4μηνης παράτασης από τα κράτη της ευρωζώνης]. Αν πουν 'όχι', τότε θα συγκληθεί νέο Eurogroup», εξήγησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές προτάσεις θα εξετασθούν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που θα έχουν ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η λίστα που θα υποβληθεί στους εταίρους θα περιλαμβάνει σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά χωρίς δημοσιονομικά μέτρα ή συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι μεταρρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν σειρά δράσεων στη δημόσια και τη φορολογική διοίκηση, με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, αλλά και λίστα ιδιωτικοποιήσεων που η ελληνική πλευρά εκτιμά πως θα αποφέρουν οφέλη στο Δημόσιο.
Στον κατάλογο που συντάσσει η Αθήνα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Παράλληλα θα υπάρχει δέσμευση για την ανεξαρτησία της γενικής γραμματείας Εσόδων, ώστε να μην υπάρχουν ανησυχίες για πολιτικές παρεμβάσεις.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.