Ισραήλ

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Live όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε χθες Τρίτη το Ιράν εναντίον των «συνεπειών» της επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ, προσθέτοντας πως διεξάγει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου για την ανταπόδοση σε αυτήν.

Κλείσιμο

Μπακογιάννη: Μικρή πλειοψηφία οι 153 – Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει τον Ταρζάν - Απάντηση Λυκούδη

«Δεν περίμενα η ΔΗΜΑΡ να πει αμέσως το ναι. Η πρόταση μου απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας, εκείνος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία», είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη χθεσινή της δήλωση να αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς πρωτοβουλία για να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, κάτι που απορρίπτει ο Φώτης Κουβέλης.

Όπως είπε η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ οι 153 κυβερνητικοί βουλευτές είναι μικρή πλειοψηφία μπροστά στο μέγεθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, σημειώνοντας ότι θα ήταν σωστή πολιτική κίνηση να πάρει πρωτοβουλία ο κ. Σαμαράς να αυξηθεί η πλειοψηφία, «αφού οι στόχοι είναι κοινοί, να βρούμε κοινό τόπο και να παμε μαζί μέχρι τις εκλογές του 2016».

Είπε μάλιστα ότι «όταν ο αριθμός είναι 153 ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει τον Ταρζάν. Δεν είναι η ωρα για τέτοια πράγματα». Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία νέα προγραμματική συμφωνία.

Όπως εκτίμησε, η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, θα ενισχύσει την διαπραγματευτική μας θέση.

«Πολλοί άνθρωποι και κόμματα κάνουν πίσω στα δύσκολα αλλά αντιλαμβάνονται που βρίσκεται η χώρα», σημείωσε.

Η κα. Μπακογιάννη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι είναι σαφές ότι δεν πείθει. «Δεν υπάρχει κανείς να πιστεύει οτι υπάρχει εναλλακτική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Λυκούδης: Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να είναι πάντα σε μία θέση ευθύνης

«Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να είναι πάντα σε μία θέση ευθύνης», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη. 

Πρόοσθεσε ότι ο αρμοδιότερος σε αυτή τη φάση να απαντήσει είναι ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, που είναι ο αυθεντικότερος εκφραστής του κόμματος, τρεις εβδομάδες πριν από το συνέδριο.

«Εγώ», σημείωσε, «είμαι σε μία πολύ λεπτή θέση γιατί έχω ανοίξει αυτή την περίοδο πολλά ζητήματα προσανατολισμού της ΔΗΜΑΡ».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ