Eπίσημο το «όχι» Κουβέλη για συνεργασία με τους 58 – έχουμε δική μας πρόταση

Την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, η οποία απορρίπτει την πρόταση - κάλεσμα των 58 προσωπικοτήτων για σχηματισμό ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ενέκρινε την Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Σημειώνεται ότι μεταξύ των 58 βρίσκονταν και τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Στην εισήγησή του, ο κ. Κουβέλης σημειώνει την «καλή πρόθεση» των ανθρώπων που συμμετέχουν στην εν λόγω πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας όμως ότι η κάθε τέτοια πρωτοβουλία δεν μπορεί να παραβλέπει μία «ουσιαστική κριτική» στην πολιτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία, και κυβερνητικές επιλογές που υλοποιούνται με τη «σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ».

«Ο προοδευτικός τρίτος πόλος θα συγκροτηθεί με τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων. Όμως δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία, όταν αυτό ταυτίζεται με σημερινές συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, επιλογές με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η Αγίου Κωνσταντίνου έχει «δική της πρόταση για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου», και «διακριτό» σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης.

Την πρόταση των 58 χαιρέτησε νωρίτερα ο Κώστας Σημίτης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ