Κλείσιμο

Στη Βουλή η σύμβαση για τους νέους σταθμούς του μετρό

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί προς έγκριση στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής η σύμβαση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και της εταιρίας Siemens για το σύστημα σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του μετρό της Αθήνας που αφορά εφτά νέους σταθμούς.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στα συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα αλλά και στις διευκολύνσεις που θα παρέχουν στους πολίτες οι εν λόγω σταθμοί του μετρό, δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά του δείχνουν πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης εγκάλεσε την κυβέρνηση όχι γιατί προωθεί την ολοκλήρωση των σταθμών του μετρό αλλά γιατί ούτε η παρούσα κυβέρνηση, ούτε οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είχαν την πολιτική βούληση να διαλευκάνουν το σκάνδαλο, να πάρουν λεφτά και με ένα μέρος από αυτά να χρηματοδοτήσουν τα εν λόγο έργο.

Πάντως ο Υπουργός Υποδομών μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωσε πως παρότι με βάση τη συμβατική υποχρέωση το έργο ολοκλήρωσης των εφτά νέων σταθμών του μετρό Αθήνας πρέπει να είναι έτοιμο εντός 24 μηνών, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε ο χρόνος να μειωθεί στους 15 μήνες.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου