Χαρακτηριστικά, η κα. Διαμαντοπούλου τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ προειδοποίησε ότι στην περίπτωση αδυναμίας λήψης αποφάσεων και εσωτερικού χάους, όλα τα αρνητικά σενάρια είναι ανοιχτά - συμπεριλαμβανομένου της εξόδου από την Ευρωζώνη.«Εάν οδηγηθούμε σε εσωτερικό χάος και ο χρόνος φεύγει χωρίς ισορροπία όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοιχτοί, ακόμη και ο κίνδυνος ο επόμενος πρωθυπουργός να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ» είπε.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, «μόνο και μόνο που λέει τη λέξη "δραχμή", η κ. Διαμαντοπούλου τρομοκρατεί τους πολίτες και προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία. Δεν είδε η κ. Διαμαντοπούλου ότι τα spread έφτασαν σήμερα στις 1.730 μονάδες; Ούτε άκουσε τις δηλώσεις του κ. Ρομπέι, ο οποίος απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ;».
Μάλιστα, η ΝΔ αποδίδει τις δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου στο ότι «αναγνωρίζει την προοπτική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές -όποτε κι αν γίνουν- και προσπαθεί να ξορκίσει τις κάλπες, καταφεύγοντας στην έσχατη κινδυνολογία».
Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για τακτική «εκβιαστικών διλημμάτων για χρεοκοπία και στάση πληρωμών, που εγκαινίασαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πάγκαλος και η κ. Δαμανάκη» και προσθέτει ότι η κ. Διαμαντοπούλου «επανέρχεται σήμερα στα καταστροφικά σενάρια επιστροφής στη δραχμή».
Τέλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «βάζει πάνω από όλα το κομματικό συμφέρον με ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια».
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.