Έγιναν δοκιμές σε ένα μικρό αριθμό ασθενών που έπαιξε το παιχνίδι και μέσα σε τέσσερις εβδομάδες διαπιστώθηκε ότι βελτιώθηκε η μνήμη τους και η ικανότητά τους για μάθηση. Αυτό, ίσως να σημαίνει, ότι οι σχιζοφρενείς άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν ξανά στην εργασία τους ή τις σπουδές τους αμέσως μετά τη διάγνωση.
Η σχιζοφρένεια είναι μια ψυχική κατάσταση που προκαλεί μια σειρά από ψυχολογικά συμπτώματα όπως αλλαγή συμπεριφοράς και ψευδαισθήσεις. Πολλοί ασθενείς εμφανίζουν επίσης γνωστικά προβλήματα, τα οποία επηρεάζουν την τη μνήμη τους και την ικανότητά τους να λειτουργούν αυτόνομα.
Με τη βοήθεια των ασθενών οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ δημιούργησαν και ανέπτυξαν ένα παιχνίδι εγκεφάλου με διάφορα επίπεδα δυσκολίας. Στο παιχνίδι οι παίκτες καλούνταν να εισέλθουν σε κάποιες αίθουσες, να βρουν κάποια αντικείμενα σε κουτιά και να θυμηθούν που τα έχουν βάλει.
Η καθηγήτρια Μπάρμπαρα Σαχακιάν από το Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Cambridge, το οποίο ερεύνησε την επίδραση του παιχνιδιού, είπε ότι οι ασθενείς που έπαιξαν έκαναν πολύ λιγότερα λάθη σε τεστ που έκαναν στη συνέχεια. Η λειτουργία της μνήμη τους και του εγκεφάλου τους ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Οι ερευνητές συμπέραναν ότι μετά το εγκεφαλικό παιχνίδι με τα κουτιά οι ασθενείς ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντεπεξέλθουν στον πραγματικό κόσμο.
Πηγή: skai.gr - BBC
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.