cancell

Προβλήματα σε όλο τον κόσμο από την πτώση των συστημάτων

Αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες, νοσοκομεία και χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζει η βλάβη σε συστήματα της Microsoft.  Σε μήνυμά της με τίτλο: «Υποβάθμιση υπηρεσίας», η Microsoft ανέφερε ότι οι χρήστες «ενδέχεται να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες του Microsoft 365». Η Microsoft πρόσθεσε ότι κινητοποιείται «για τη διαχείριση αυτού του συμβάντος».    

Κλείσιμο

Ρύθμιση 100 δόσεων για οφειλές προς τους Δήμους έως τις αρχές Ιουλίου

Νόμο του κράτους θα αποτελεί τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου η ρύθμιση για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δήμους με 100 δόσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα από τη Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η ρύθμιση που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό ο Υπουργός Εσωτερικών, πρόκειται να κατατεθεί σύμφωνα με τον ίδιο στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών και θα προβλέπει:
- εξόφληση οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς Δήμους σε 100 δόσεις
- δυνατότητα πλήρους διαγραφής προσαυξήσεων ανάλογα με τον τρόπο εξόφλησης.

Ο κος Σκουρλέτης μάλιστα δήλωσε ανοιχτός και σε περαιτέρω βελτιώσεις της ρύθμισης, προκειμένου αυτή να γίνει περισσότερο λειτουργική και αποτελεσματική, όπως για παράδειγμα η αύξηση των δόσεων στις 120 από 100 και ο συνδυασμός της με χαμηλά επιτόκια, όπως πρότεινε ο ερωτών βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά