Παραμένει η ένταση στην Ειδομένη - Εναλλακτικές διεξόδους αναζητούν οι μετανάστες

Οξυμένα παραμένουν τα πνεύματα στην Ειδομένη, ανάμεσα στις αρχές της ΠΓΔΜ και σε μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στη συνοριακή γραμμή.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός από μετανάστες αφρικανικής και ασιατικής ιθαγένειας που δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση.

Τέσσερις Ιρανοί έχουν ράψει το στόμα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ οι εγκλωβισμένοι μετανάστες φωνάζουν open the borders (ανοίξτε τα σύνορα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας του συνωστισμού που παρατηρείται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, το τραίνο από Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να διέλθει του σημείου για 5η συνεχόμενη μέρα.

Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους μετανάστες επιβιβάστηκαν ήδη σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ από το Πολύκαστρο με προορισμό την Αθήνα, ενώ ο δήμαρχος Παιονίας ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί δικαστικώς κατά παντός υπευθύνου.

Εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί, μία διμοιρία των ΜΑΤ προσήλθε χθες στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου με αναπνευστικά προβλήματα.
Πηγή: skai.gr