Η επιλογή των οικογενειών να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήριο γίνεται παρά το γεγονός πως το εισόδημά τους κυμαίνεται από 1.501 - 2.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 80% των μαθητών έχουν εξωσχολική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του Λυκείου, ενώ για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν φροντιστήριο στην Γ’ Λυκείου βασικός λόγος, σε ποσοστό 47%, είναι η οικονομική δυσχέρεια.
Ένας στους 3 μαθητές που δεν έχουν εξωσχολική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του λυκείου δεν συμμετέχει στις πανελλήνιες εξετάσεις και προέρχεται από χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Για τους συγκεκριμένους μαθητές, άλλωστε τίθεται και μπαίνει το μεγάλο πρόβλημα του «Κοινωνικού Αποκλεισμού».
Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το ποσοστό αποτυχίας στους μαθητές με εξωσχολική υποστήριξη είναι 12%, ενώ στους μαθητές χωρίς εξωσχολική υποστήριξη στο Λύκειο είναι σχεδόν τριπλάσιο (35%).
Ανάμεσα στους γονείς που δηλώνουν ότι παρέχουν εξωσχολική υποστήριξη στα παιδιά τους, σχεδόν όλοι το πράττουν στην Γ΄ Λυκείου, 4 στους 5 παρέχουν εξωσχολική υποστήριξη στη Β΄ Λυκείου και περίπου οι μισοί στην Α΄ Λυκείου.
Η έρευνα έγινε με τυχαία δειγματοληψία, πανελλαδικά, το χρονικό διάστημα 11 Δεκεμβρίου 2013 - 19 Ιανουαρίου 2014, σε 534 γονείς και κηδεμόνες αποφοίτων Ενιαίου Λυκείου της τελευταίας πενταετίας (από το 2009 και μετά), άνδρες και γυναίκες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.