Πολλά μέτωπα σε εξέλιξη, νέες πυρκαγιές σε Οινούσσες, Κύθηρα και Αρκαδία

Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Παπά Αλώνι στον Όλυμπο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πυροσβεστικό ελικόπτερο από τη Θεσσαλονίκη επιχειρεί στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ στην περιοχή βρίσκεται πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 17 πυροσβέστες.

Σε άλλα μέτωπα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μοναστήρι στις Οινούσσες κοντά στη Χίο. Επί τόπου επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα, συνεπικουρούμενοι και δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνάμα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Χώρα Κυθήρων. Στην περιοχή επιχειρούν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Επιπλέον, πύρινο μέτωπο μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Ανεμοδούρι Αρκαδίας. Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 15 άτομα πεζoπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη
είναι οι φωτιές σε Μουρνιές, Γδόχια και Φουρνέ Χανίων.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Μύρτο Ιεράπετρας στην Κρήτη. Οι φλόγες που μαίνονταν σε τρία μέτωπα έκαψαν σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας 1000 στρέμματα δασικής, χορτολειβαδικής και αγροτικής έκτασης.

Για την κατάσβεση της, επιχείρησαν 120 άνδρες, 34 οχήματα, 2 καναντερ καθώς και ελικόπτερα της πυροσβεστικής αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ, υδροφόρες από Ιεράπετρα και Σητεία αλλά και πολίτες. Αυτή την ώρα στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν 60 άνδρες και 20 οχήματα έως ότου ελεγχθούν πλήρως και οι τελευταίες εστίες.


Πηγή: skai.gr