ΕΟΠΥΥ: Τελεσίγραφο Βουδούρη στους φαρμακοποιούς

Τελεσίγραφο στους φαρμακευτικούς συλλόγους Αθηνών - Πειραιά απέστειλε μέσω της εκπομπής ΣΚΑΪ Τώρα ο προέδρος του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) Γεράσιμος Βουδούρης. Ο κ. Βουδούρης έκανε λόγο για καταγγελία της σύμβασης με τους φαρμακευτικούς συλλόγους και για κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία αν δεν ανασταλλούν οι κινητοποιήσεις τους (αναστολή της πίστωσης στους ασφαλισμένους για την αγορά φαρμάκων).

Ο κ. Βουδούρης τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε τη δαπάνη Νοεμβρίου στους φαρμακοποιούς, και τους κατηγόρησε ότι με τις κινητοποιήσεις τους χάνουν το δίκιο τους όσον αφορά τις παλιότερες οφειλές ασφαλιστικών ταμείων.

«Δεν έχει όλος ο κόσμος χρήματα να πληρώσει για φάρμακα. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Καλώ τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να συζητήσουμε για την καταπάτηση της σύμβασης και τους φαρμακοποιούς να εκτελούν τις συνταγές (...) θα πληρώνουμε σε μεμονωμένο επίπεδο» ανέφερε.

Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεν μιλάει για τις οφειλές του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ. «Αν δεν βρεθεί λύση για τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ δεν υπάρχουμε, η φαρμακοβιομηχανία ζητά τα φάρμακα τοις μετρητοίς» σημείωσε.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, συνεχίζουν την αναστολή της πίστωσης στους ασφαλισμένους έως την Παρασκευή, οπότε θα συνεδριάσουν εκ νέου.

Πηγή: skai.gr