Η κρίση άλλαξε τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε ότι αφορά στα οικονομικά μας, αλλά ακόμη και στις σχέσεις μας και ειδικότερα, όπως φαίνεται, τις επιλογές μας σε ερωτικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία και επεξεργάστηκε ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο του δελτίο, το 52% των Ελλήνων «ζευγαρώνει» πλέον με εισοδηματικά κριτήρια.
Συγκεκριμένα, όσοι επιλέγουν να δημιουργήσουν μια σχέση και να προχωρήσουν σε επισημοποίηση της, βάσει των στοιχείων, φαίνεται να το κάνουν με άτομα τα οποία βρίσκονται στο ίδιο ή παρεμφερές εισοδηματικό κλιμάκιο.
Αυτό σημαίνει πως ο «φτωχότερος» δεν συνάπτει δεσμό με άτομο σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από εκείνον και ομοίως ο «πλουσιότερος» δεν σκέφτεται την δημιουργία σχέσης με κάποιον με μικρότερο εισόδημα.
Μάλιστα το επιλεκτικό ζευγάρωμα αυξήθηκε κατά 15% στα χρόνια της κρίσης με την Ελλάδα να είναι πλέον η χειρότερη σε αυτόν τον δείκτη ανάμεσα σε 25 χώρες του ΟΟΣΑ ενώ το Μεξικό έχει την δεύτερη χειρότερη επίδοση.
Ακόμη μια ενδιαφέρουσα παράμετρος που προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι πως το πτυχίο στην Ελλάδα δεν συνεπάγεται πλούτο.
Συγκεκριμένα, απόφοιτοι δημοτικού βρίσκονται στο 71% του πλούτου έναντι των πτυχιούχων ενώ ο μέσος όρος του ΟΑΣΑ τους τοποθετεί στο 44%.
Την ίδια ώρα όσον αφορά την αποταμίευση, σύμφωνα με τα στοιχεία το 67% των Ελλήνων έχει «κομπόδεμα» κάτω των 983 ευρώ ενώ το 55%, στο ενδεχόμενο να χάσει τη δουλειά του, καταγράφεται να είναι ικανό να συντηρηθεί χωρίς να εργάζεται για 3 μήνες.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.