«Το μισθολόγιο αυτό βάζει ένα τέρμα στην κατηφόρα της πενταετίας», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τα προαπαιτούμενα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Όπως τόνισε, στο διάστημα αυτό, μειώθηκε στο Δημόσιο το 35% των ονομαστικών αμοιβών και κατά 35% με 40% ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτό. «Όποιος νομίζει ότι η μείωση αυτή λειτούργησε απελευθερωτικά για τον ιδιωτικό τομέα, ζει σε άλλη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο κ. Βερναρδάκης, είπε ότι δεν επέρχεται καμία περαιτέρω μείωση στους ήδη μειωμένους μισθούς, αντίθετα θα υπάρξει μέση αύξηση της τάξης των 92 ευρώ το μήνα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για διατήρηση της μισθολογικής διαφοράς. Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για «αύξηση του δημοσιονομικού κόστους», τόνισε ότι «δεν υπάρχει επιβάρυνση του προϋπολογισμού» και αν το «ξεπάγωμα των ωριμάνσεων» δεν γίνονταν τώρα, το κόστος θα έφθανε τα 450 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ.
Αναγνώρισε πάντως, ότι υπάρχει κάποια «μεροληψία» σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο που είναι απόφοιτοι στοιχειώδους και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προανήγγειλε διορθωτικές παρεμβάσεις όπως να δοθεί η δυνατότητα να διεκδικούν ορισμένες θέσεις ευθύνης καθώς και κίνητρα για εκπαίδευση.
Ο υπουργός πρόσθεσε τέλος, ότι θα ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση οι προτάσεις για επανεξέταση της πρόβλεψης για περιορισμό των περιοχών στις οποίες καταβάλλεται το "επίδομα παραμεθορίου".
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.