Βαρβιτσιώτης στον ΣΚΑΪ: Δεν υπάρχει ζήτημα αποχώρησης COSCO από ΟΛΠ

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποχώρησης της COSCO από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αποσαφηνίζοντας ότι το ζήτημα που έχει προκύψει αφορά την επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης με την κινεζική εταιρεία.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι σωστό να προχωρήσει τη επέκταση της σύμβασης με την COSCO, καθώς η Αθήνα θεωρεί ότι είναι «νομικά δεσμευμένη», αλλά περιμένει την απάντηση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για διάφορα στοιχεία της σύμβασης, καθότι στον αντίποδα οι Βρυξέλλες προκρίνουν την προκήρυξη διαγωνισμού αποκρατικοποίησης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας προσέθεσε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει η Κομισιόν, κάτι που «δεν είναι πάντα εύκολο»,

Αναφερόμενος δε στη δεδηλωμένη αντίθεση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, Γιώργου Ανωμερίτη, στην επέκταση της σύμβασης με την COSCO, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε πως οι μετοχές του Οργανισμού ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, που θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις, κι όχι στον κ. Ανωμερίτη.

Τέλος, ερωτηθείς για την πρόταση σχηματισμού ενός νέου πολιτικού φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς από 58 προσωπικότητες της επιστήμης και των τεχνών, ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για μία «θετική πολιτική ζύμωση», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει καταφέρει να καλύψει το χώρο της κεντροαριστεράς».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ