κίνηση βροχή

Σύγκρουση οχημάτων στον Σκαραμαγκά, ουρές 3 χιλιομέτρων στη Σχιστού - Σε ποιους δρόμους επικρατεί «ασφυξία» λόγω βροχής

Μεγάλες καθυστερήσεις συναντούν οι οδηγοί και στην άνοδο της Κηφισού προς τη Νέα Χαλκηδόνα λόγω της βροχής και στην κάθοδο από το ύψος της γέφυρας Μεταμόρφωσης

Κλείσιμο

Ρεν: Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με κοινωνική δικαιοσύνη

Την ικανοποίησή του για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ωστόσο επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με κοινωνική δικαιοσύνη.

«Όσον αφορά τη δέσμη μέτρων για τον επόμενο προϋπολογισμό ή τις επόμενες δέσμες είναι πολύ σημαντικό να δίνεται ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα διαρθρωτικά μέτρα, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να δώσει έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη (...) με καταμερισμό των βαρών σε ολόκληρη την κοινωνία, περιλαμβανόμενης μεταξύ άλλων της σοβαρής ενίσχυσης του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής» τόνισε.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα της κυβέρνησης Μόντι εγκρίθηκαν με 495 ψήφους -έναντι 88 αρνητικών- ένα πακέτο ύψους 33 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών.
Πηγή: skai.gr