Κλείσιμο

Πορτογαλία: Αλμυρό επιτόκιο για τα ομόλογα εξάμηνης διάρκειας

Στο ύψος-ρεκόρ του 3,686% εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας στη δημοπρασία εξάμηνων έντοκων γραμματίων την Τετάρτη, σε σχέση με την αντίστοιχη που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το επιτόκιο των εξάμηνων γραμματίων διαμορφώθηκε στο 3,686% από 2,045% αντίστοιχης δημοπρασίας το Σεπτέμβριο.

Ο Οργανισμός Δημόσιου Χρέους της Πορτογαλίας δημοπράτησε έντοκα αξίας 500 εκ. ευρώ και η ζήτηση υπερκάλυψε την προσφορά κατά 2,6 φορές έναντι 2,4 της προηγούμενης δημοπρασίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η δραματική αύξηση της απόδοσης ήταν αντίστοιχη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τις αποδόσεις στη δευτερογενή αγορά. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, της πρώτης μέσα στο 2011, εκτιμάται ότι θα διατηρήσει την Πορτογαλία στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Σημαντική μερίδα των αναλυτών θεωρεί ότι η Πορτογαλία δεν θα μπορέσει να αντέξει το υψηλό κόστος δανεισμού από τις αγορές και θα ζητήσει οικονομική στήριξη από την ΕΕ, στο πλαίσιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Πηγή: skai.gr