Το υδρογόνο που αποθηκεύεται μπορεί να τροφοδοτήσει το κτίριο με ρεύμα για 5 μέρες μέσω αυτής μίας κυψέλης καυσίμου. Επίσης σε παγκόσμια πρωτιά γίνεται άμεση καύση του αέριου σε ειδικό καυστήρα.
Για να έχει το κτίριο πλήρη αυτονομία σε ηλεκτρισμό αλλά και θέρμανση χρειαζόταν έναν καυστήρα που καιει υδρογόνο. Μέχρι στιγμής όμως στον κόσμο δεν υπήρχε τέτοιο μηχάνημα. Για αυτό συγκεκριμένα το προτζέκτ, Ιταλική εταιρία ανέπτυξε αυτό το μηχάνημα το οποίο καιει υδρογόνο με μεγάλη αποδοτικότητα.
Η παραγωγή και υδρογόνου από την ηλεκτρόλυση νερού θεωρείται λύση στο πρόβλημα αποθήκευσης της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ωστόσο, είναι οι πρώτη φορά που όλες αυτές οι τεχνολογίες, συνδυασμένες, σε ένα ολοκληρωμένό υβριδικό σύστημα , λειτουργού και μάλιστα με αναπτυγμένα συστήματα ελέγχου και ασφάλειας.
Η ΕΕ βλέπει ότι το υδρογόνο θα μπορούσε να είναι μια σημαντική πηγή ανανεώσιμης ενέργειας. Για αυτό έχει επενδύσει πάρα πολύ σε αυτό το έργο, το οποίο γίνεται κτίριο αναφοράς για την χρήση ηλιακής αιολικής ενέργειας σε συνδυασμό με υδρογόνο.
Η Ελλάδα έχει άφθονο ήλιο, αέρα και νερό. Τώρα μπορεί να αποκτήσει την τεχνογνωσία για να εκμεταλλευτεί αυτά τα στοιχεία και να αναπτύξει μια οικονομία υδρογόνου που θα μπορεί κατά προτεραιότητα να εγκατασταθεί και να αυτονόμηση απομονωμένα νησιά και κοινότητες.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.