Βουλή

Βουλή live: Σε εξέλιξη η συζήτηση για το πόρισμα της προανακριτικής - Θέμα αντισυνταγματικότητας θέτει η αντιπολίτευση - Αποχώρησαν 6 κόμματα

Σε κλίμα έντασης διεξάγεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο δικαστικό συμβούλιο

Κλείσιμο

Πέθανε o ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος, γνωστός από ρόλους Τούρκων ή Κωνσταντινουπολιτών ηρώων και ιδιαίτερα συμπαθής στο ελληνικό κοινό, κυρίως μέσα από την παρουσία του σε ταινίες του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Μιχάλης Γιαννάτος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.

H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι» του Γιώργου Ζερβουλάκου, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Μάνο Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης».

Συμμετείχε σε 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το «Μόναχο».

Ο Μιχάλης Γιαννάτος μιλούσε πέντε γλώσσες και συμμετείχε στις περισσότερες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Έπαιξε, επίσης, στην «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και συνολικά σε 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) και σε περίπου 100 τηλεοπτικές σειρές.

Πηγή: skai.gr