Η δυνατότητα αυτή έχει δοθεί στους χρήστες μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πέρυσι τον Μάιο, που αναγνωρίζει σε κάποιον το «δικαίωμα να ξεχαστεί» στο διαδίκτυο. Έτσι, όποιος θέλει, μπορεί πλέον να απευθυνθεί στη Google, η οποία έχει την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης, και να ζητήσει να αφαιρεθούν αποτελέσματα αναζητήσεων, που θεωρεί ότι είναι ανακριβή για τον ίδιο.
Η Google έχει δημιουργήσει μια online φόρμα, την οποία μπορεί να συμπληρώσει ένας χρήστης, ζητώντας κάποιες πληροφορίες (σύνδεσμοι) σχετικά με αυτόν να εξαιρεθούν από τις μελλοντικές αναζητήσεις.
Η εταιρεία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, γνωστοποίησε ότι τα αιτήματα των χρηστών αφορούν συνολικά πάνω από 1,23 εκατομμύρια σελίδες του διαδικτύου. Η Google συμφώνησε να «ξεχαστεί» το 42% αυτού του ψηφιακού περιεχομένου στην Ευρώπη.
Η Γαλλία είναι η «πρωταθλήτρια» σε αιτήματα (73.400) και ακολουθούν η Γερμανία (60.200), η Βρετανία (43.100), η Ισπανία (33.100) και η Ιταλία (26.186).
Οι περισσότεροι χρήστες έχουν ζητήσει «αμνησία» για πληροφορίες στο Facebook και ακολουθούν διαδικτυακοί σύνδεσμοι που παραπέμπουν στο profileengine.com, στο Google Groups, στο YouTube, στο Twitter, στο κοινωνικό δίκτυο Google+ κ.α.Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.