Η σοκολατοβιομηχανία To’ak ξεκίνησε όταν ο 36χρονος Τζέρι Τοθ, πήγε στον Ισημερινό, πριν 15 περίπου χρόνια, για να βοηθήσει μια περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία του τροπικού δάσους.
Εκεί, γνώρισε έναν καλλιεργητή κακάο τέταρτης γενιάς, ο οποίος τον οδήγησε βαθιά στα βουνά του Ισημερινού σε ένα χωράφι με υπεραιωνόβια κακαόδεντρα ποικιλίας Αρίμπα – τα τελευταία του είδους τους, τα οποία παράγουν τους πιο πολύτιμους σπόρους κακάο στον κόσμο
Η σοκολάτα To’ak, που παράγεται από τα σπάνια κακαόδεντρα του Ισημερινού, αποτελείται κατά 81% από μαύρη σοκολάτα, και ο Τοθ τις παράγει με το ίδιο μεράκι, προσοχή και μεθοδικότητα με την οποία κάποιοι αμπελουργοί δημιουργούν περίφημες ποικιλίες κρασιού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζονται δύο χρόνια για τη δημιουργία 574 από τις πολύτιμες σοκολάτες, η κάθε μία από τις οποίες πωλείται σε ξύλινο κουτάκι αριθμημένο με τη συγκομιδή το οποίο είναι διακοσμημένο με τους φλοιούς των πολύτιμων σπόρων κακάο.
Κάθε σοκολάτα To’ak bar είναι επίσης διακοσμημένη με ένα σπόρο κακάο στο κέντρο για να υπενθυμίζει στον κάτοχό της ότι προέρχεται από ένα δέντρο – όχι από εργοστάσιο.
«Προσπαθούμε να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι η σοκολάτα δεν προέρχεται από ένα εργοστάσιο, αλλά από τη γη» δηλώνει ο Τοθ.
Σημειώνεται ότι 334 σοκολάτες To’ak διατίθενται ακόμη προς πώληση. Αν διαθέτετε το απαιτούμενο ποσό για να αγοράσετε μία (ή και περισσότερες, ποιος ξέρει...) πατήστε ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.