Οι ερευνητικές μέθοδοι, για την παραγωγή «πράσινου» χοιρινού κρέατος και τα τελικά αποτελέσματα του έργου, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου της 'Αρτας στις 7 το απόγευμα.
Το έργο, αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Ηπείρου, ΑΕΙ της Ελλάδας και Πανεπιστημίων της Κίνας, όπως και της Ελληνικής Βιομηχανίας Κρέατος, για την ανάδειξη και διακριτή παραγωγή του Ελληνικού χοιρινού κρέατος και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και την Γενική Γραμματεία Έρευνας Τεχνολογίας.
Στην σχετική ανακοίνωση του ΤΕΙ Ηπείρου, σημειώνεται πως η έννοια των ειδικών ποιοτικών παραμέτρων, της χρήσης πρωτεϊνικών διατροφικών πηγών από τη χώρα του προτύπου παραγωγής, αλλά και της μεθοδολογίας, μπορεί να οδηγήσει το εθνικό αυτό πρότυπο σε Ευρωπαϊκή στρατηγική.
Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων Γιάννης Σκούφος.
Πηγή: Πηγή: AΜΠΕ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.