Βρισκόμαστε στον 5ο και 4ο αιώνα π.Χ. Η κουζίνα δέχεται περισσότερες επιδράσεις. Όπως και οι καλλιέργειες.
Εμφανίζονται το ροδάκινο, το λεμόνι. Δεν τρώνε το καρότο όπως εμείς σήμερα, αλλά μόνο τα φύλλα του. Τα τρόφιμα ταξιδεύουν, εξελίσσεται η συσκευασία αλλά και η συντήρηση.
Σε κείμενα της Κωμωδίας της εποχής εμφανίζεται ο πρώτος σεφ. Ο μάγειρος. Γυναίκες της εποχής έχουν πολύ καλές επιδόσεις στο κρασί. Είναι η περίοδος που το φλερτ και το φαγητό πάνε μαζί.
Σε αυτό το podcast μας ταξιδεύει η κ. Βικτωρία Τσουκαλά, διδάκτωρ Αρχαιολογίας.