Μια μεταβατική περίοδος.
Κοντά στον 5ο αιώνα μ.Χ. Οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με σειρά γεγονότων που ανατρέπουν τη ζωή τους. Η θρησκεία αλλά και άλλες παράμετροι επηρεάζουν τη διατροφή.
Άνιση διαχείριση τροφών, μεγαλύτερη κατανάλωση ψαριών, λευκό ψωμί, κάθε σπίτι έχει τον δικό του κήπο με λαχανικά και όσπρια.
Κακές συνθήκες υγιεινής συμβάλλουν στη μετάδοση ασθενειών, κυρίως από ζώα. Και το πρώτο ημερολόγιο διατροφής. Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνονται κάθε μήνα ξεχωριστά;
Οδηγός μας, η βιοαρχαιολόγος Χρύσα Μπούρμπου.
Παρουσίαση: Άρης Πορτοσάλτε
Υπεύθυνη Περιεχομένου - Παραγωγής: Τζένη Πουπουλίδου
Επιμέλεια: Δημήτρης Γιαγτζόγλου