Υπόθεση Pelicot στη Γαλλία: Ομολόγησε ο σύζυγος της Ζιζέλ - «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι στην αίθουσα»

Ο 71χρονος παραδέχτηκε σήμερα στο δικαστήριο τις κατηγορίες εναντίον του, σε μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία - «Δεν της άξιζε αυτό, ζητώ συγχώρεση»

Ο Ντομινίκ Πελικό (Dominique Pelicot), ο 71χρονος Γάλλος που κατηγορείται ότι νάρκωνε τη σύζυγό του, Ζιζέλ (Gisele Pelicot) πάνω από μια δεκαετία και προσκαλούσε επί πληρωμή  δεκάδες αγνώστους για να τη βιάσουν, παραδέχτηκε σήμερα στο δικαστήριο  όλες τις κατηγορίες εναντίον του, σε μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία

Ο Pelicot επρόκειτο να καταθέσει την περασμένη εβδομάδα για την υπόθεση, αλλά η κατάθεσή του καθυστέρησε λόγω προβλημάτων υγείας.

 Στο δικαστήριο σήμερα εμφανίστηκε με μπαστούνι.

«Παραδέχομαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους», ανέφερε ο 71χρονος Πελικό, σύμφωνα με το κανάλι BFM, δημοσιογράφος της οποίας ήταν μέσα στο δικαστήριο, προσθέτοντας: «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα».

«Δεν της άξιζε αυτό, ζητώ συγχώρεση»

«Για πενήντα χρόνια, έζησα με έναν άνθρωπο που δεν θα φανταζόμουν ούτε ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να κάνει αυτές τις πράξεις. Είχα απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν τον άνθρωπο » είπε η 72χρονη σήμερα Ζιζέλ. 

Με τη σειρά του, ο Ντομινικ Πελικό είπε: «Είμαι ένοχος για αυτό που έκανα. Υπέβαλα τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου σε αυτό. Μετανιώνω για αυτό που έκανα. Ζητώ συγχώρεση ακόμα κι αν δε συγχωρείται».

«Δεν της άξιζε αυτό, το αναγνωρίζω» φέρεται να δήλωσε ο κατηγορούμενος για τη γυναίκα του. 

«Ακόμα κι αν ακούγεται παράδοξο, ποτέ δε θεώρησα τη γυναίκα μου ως αντικείμενο. Όσο για την παιδεραστία, δεν το ήθελα ποτέ » είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του. 

Ο 71χρονος κατηγορούμενος αναφέρθηκε ακόμα και στη σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να υπέστη ως παιδί, λέγοντας ότι βιάστηκε όταν ήταν 9 ετών και στη συνέχεια ξανά όταν ήταν 14 ετών.

«Θυμάμαι μόνο σοκ και τραύματα από τα νιάτα μου. Δεν της άξιζε αυτό. Το παραδέχομαι ».

«Δε γεννιόμαστε διεστραμμένοι, γινόμαστε  Νομίζω ότι αυτό που έχω ζήσει, είναι κυρίαρχο στην ιστορία μου» είπε. 

Εκτός από Πελικό - το «τέρας της Αβινιόν» όπως τον χαρακτηρίζουν - άλλοι 50 άνδρες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στις ειδεχθείς πράξεις και δικάζονται στην ίδια δίκη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν σχολιάσει τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Πηγή: skai.gr