Υπό διαρκή αξιολόγηση το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία

Όπως επσιήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Τομ Τούγκεντχατ, δεν μπορεί να προβλεφθεί βάση κάποιου σχεδιασμού αν θα υπάρξει αυξημένη απειλή στη χώρα

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Το επίπεδο της απειλής τρομοκρατικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι «υπό διαρκή αξιολόγηση», δήλωσε ο αρμόδιος για την ασφάλεια Υφυπουργός Εσωτερικών Τομ Τούγκεντχατ.

Όπως σημείωσε, δεν μπορεί να προβλεφθεί βάση κάποιου σχεδιασμού αν θα υπάρξει αυξημένη απειλή στη χώρα λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τις πληροφορίες ασφαλείας.

«Και αυτό, πολύ σωστά, δεν γίνεται από πολιτικούς, αλλά γίνεται από ειδικούς, το Ενιαίο Κέντρο Ανάλυσης Τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Τούγκεντχατ.

Μέσα στην εβδομάδα ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας MI5 προειδοποίησε πως οι εξελίξεις στο Ισραήλ και στη Γάζα θα μπορούσαν «να ριζοσπαστικοποιήσουν» και «να εμπνεύσουν» μοναχικούς λύκους τρομοκράτες στη Βρετανία.

Εξάλλου, σε ομιλία του στο Λονδίνο ο επικεφαλής της βρετανικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εξτρεμισμού Ρόμπιν Σίμκοξ αναμένεται να πει πως υπάρχει επί βρετανικού εδάφους ένα «ανεπτυγμένο, καλά υποστηριζόμενο και ικανό» δίκτυο στήριξης της Χαμάς και του Ιράν.

Σύμφωνα με την Telegraph, θα πει πως το Ιράν έχει την ικανότητα όχι μόνο να πραγματοποιήσει ή να υποκινήσει πράξεις βίας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και να διασπείρει εξτρεμιστικές απόψεις μέσω κληρικών, οργανώσεων αρωγής και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα.

Πηγή: skai.gr