Χέρτζογκ προς Μπλίνκεν: Το Ισραήλ έκανε ό,τι μπορούσε για την εκκένωση της Γάζας - Το φυλλάδιο που έδειξε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ έδειξε στον Μπλίνκεν ένα φυλλάδιο, ένα από τα 1,2 εκατομμύρια φυλλάδια τα οποία όπως είπε είχαν σταλεί σε πολίτες της Γάζας

Να στηρίξει τη θέση της ισραηλινής κυβέρνησης ότι το Ισραήλ σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες εκκένωσης της Βόρειας Γάζας επιχείρησε ο Ισαάκ Χέρτζογκ κατά τη συνάντησή του με τον Άντονι Μπλίνκεν. «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το πώς το κάνει αυτό έχει σημασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. 

Ο πρόεδρος του Ισραήλ έδειξε στον Μπλίνκεν ένα φυλλάδιο, ένα από τα 1,2 εκατομμύρια φυλλάδια τα οποία όπως είπε είχαν σταλεί σε πολίτες της Γάζας για να τους προειδοποιήσει για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του IDF.

«Έχουμε στείλει έξι εκατομμύρια γραπτά μηνύματα και κάναμε τέσσερα εκατομμύρια τηλεφωνήματα στους πολίτες της Γάζας σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπου ειδοποιήσαμε τους πολίτες εκ των προτέρων, ακόμη και πριν από την επίθεση στην Τζαμπάλγια», είπε ο πρόεδρος του Ισραήλ σύμφωνα με το CNN. 

Ο Χέρτζογκ ευχαρίστησε τον Μπλίνκεν για την «ηθική του διαύγεια».

Αναγνώρισε ότι οι διαδηλωτές, που ακούγονταν αμυδρά στο βάθος, απαιτούν δράση για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούσε η Χαμάς και είπε: «Η καρδιά μας είναι μαζί τους. Το καταλαβαίνουμε. Θέλουμε την άμεση απελευθέρωσή τους».

Οι Μπλίνκεν και Χέρτζογκ είπαν επίσης ότι «σκεφτόμαστε κάθε στιγμή τους ομήρους μας – τόσους πολλούς Ισραηλινούς, Αμερικανούς, άλλους ξένους υπηκόους».

Πηγή: skai.gr