Το Μέγαρο του Ελιζέ δεν έχει ακόμα κάνει κάποια επίσημη τοποθέτηση, όμως ο κ. Ολάντ συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρίαση του αμυντικού συμβουλίου της χώρας.
Οι παρακολουθήσεις φέρεται να σταμάτησαν το Μάιο του 2012, δηλαδή λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή Ολάντ στην προεδρία. Στόχοι κατασκοπείας ήταν επίσης μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ο πρεσβευτής της Γαλλίας στις ΗΠΑ.
Ανάμεσα στα έγγραφα που αναρτήθηκαν στα WikiLeaks υπάρχουν αφηγήσεις συνομιλιών και ενεργειών του προέδρου Ολάντ σχετικά με την Ελλάδα, την ελληνική κρίση και τη σχέση του με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Σημειώνεται πάντως πως η αυθεντικότητα των επίμαχων εγγράφων δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί.
«Ουδέν σχόλιον» από ΗΠΑ
«Δεν σχολιάζουμε το περιεχόμενο ή το κατά πόσον είναι αληθινά έγγραφα που [κάποιος] διέρρευσε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζον Κίρμπι.
«Γενικά, δεν έχουμε κατασκοπευτικές δραστηριότητες στο εξωτερικό εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος εθνικής ασφάλειας. Αυτό ισχύει εξίσου για απλούς πολίτες και ηγέτες κρατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NSA, Νεντ Πράις.
Συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί δήλωσε πάντως στο Associated Press πως ο πρώην πρόεδρος θεωρεί τέτοιου είδους μεθόδους απαράδεκτες, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται μεταξύ συμμάχων.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.