ΚΑΙΡΟΣ

Welt: Τα «κακά» χαρτιά των ανεμβολίαστων στην Ελλάδα

Την προσοχή των Γερμανών αρθρογράφων τραβά η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε εκείνους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Με δεδομένο ότι η πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσει, ακόμη κι αν το φθινόπωρο αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα, ήταν και η μόνη λύση για να μην την "πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για λίγους ανεμβολίαστους", όπως είπε μέσα Αυγούστου.

"Κίνδυνος μέσα στα αεροπλάνα"

Διαβάζουμε στη Welt: "Ενώ οι πολιτικοί στη Γερμανία εκφράζονται με ασάφεια γύρω από την υποχρεωτικότητα ή όχι των εμβολίων και η κυβέρνηση προσπαθεί με ήπιες πιέσεις να πείσει για τα υπέρ του εμβολιασμού, στην Ελλάδα ο τρόπος που χρησιμοποιείται είναι σαφώς πιο σκληρός" επισημαίνει η αρθρογράφος.

"Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού ισχύει ήδη για εργαζόμενους στην περίθαλψη, στον τομέα υγείας και στο στρατό. Αυτό σημαίνει ότι όποιος εργαζόμενος σε αυτούς τους τομείς δεν εμβολιαστεί, δεν αμοίβεται. Ιδιαίτερα κακά χαρτιά έχουν οι μη εμβολιασμένοι στην Ελλάδα, όταν πρόκειται για τον ελεύθερο χρόνο τους. Σε κλειστούς χώρους, όπως ταβέρνες, θέατρα, στάδια και συναφή, μπορούν προσεχώς να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες. Ο στόχος τώρα είναι να φτάσει το ποσοστό των εμβολιασμών στο 80% του πληθυσμού, όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας Κικίλιας".

Στο άρθρο της η συντάκτρια περιγράφει μια συνηθισμένη σκηνή στο λιμάνι του Πειραιά, όπου μεγάλα φέρι μποτ αποβιβάζουν πλήθος κόσμου.

"Είναι ηλιοκαμένοι τουρίστες, ορισμένοι με μάσκες, άλλοι χωρίς, άλλοι κάτω από το πηγούνι τους ή με έξω τη μύτη" όπως τους περιγράφει χαρακτηριστικά. "Είναι παραθεριστές που επιστρέφουν από ελληνικά νησιά, Γερμανοί, Αμερικανοί, Έλληνες. Ορισμένοι παραμένουν στην Αθήνα, άλλοι πηγαίνουν στο αεροδρόμιο, όπου προσγειώνονται και απογειώνονται δεκάδες αεροσκάφη από τη Γερμανία. Για τη γερμανική κυβέρνηση αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν κίνδυνο μέσα στα αεροπλάνα. Το Βερολίνο συμπεριέλαβε στη ζώνη υψηλού κινδύνου την Κρήτη και νησιά του νότιου Αιγαίου, όπως Ρόδο, Κώ, Μύκονο και Νάξο".

Πηγή: DW / Ειρήνη Αναστασοπούλου