ΚΑΙΡΟΣ

Ιστορική συμμετοχή Ζελένσκι στη συνεδρίαση του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου (Βίντεο)

Ο Ουκρανός πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, τον οποίο κάλεσε «να δείξει ηγεσία» και να βοηθήσει την Ουκρανία ως προς τις δυνατότητες μεγάλου πυραυλικού βεληνεκούς

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός


Μόλις ο δεύτερος ξένος ηγέτης μετά από τον Μπιλ Κλίντον το 1997 που απευθύνεται στους υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης συμμετέχει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έγινε το πρωί στο Λονδίνο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, τον οποίο κάλεσε «να δείξει ηγεσία» και να βοηθήσει την Ουκρανία ως προς τις δυνατότητες μεγάλου πυραυλικού βεληνεκούς.

Ο κ. Στάρμερ χαρακτήρισε την επίσκεψη Ζελένσκι στην Ντάουνινγκ Στριτ «πραγματικό κομμάτι ιστορίας» και δήλωσε «ακλόνητη στήριξη» στην Ουκρανία.

Πάντως αργότερα εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης είπε πως οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow που έχει παράσχει στο Κίεβο στο Λονδίνο «προορίζονται για την άμυνα της Ουκρανίας». Απαντούσε σε ερώτηση για το πόσο η Βρετανία έχει τους περιορισμούς στη χρήση των πυραύλων της από τους Ουκρανούς ώστε να πλήξουν στόχους εντός του ρωσικού εδάφους

Πηγή: skai.gr