Βρετανία: Εκτός πράσινης λίστας τρεις χώρες - Ανησυχία για τις αφίξεις από Γαλλία

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Οι Βρετανοί που προγραμματίζουν να επισκεφθούν τη Γαλλία θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι «υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθούν τα σχέδιά τους», προειδοποίησε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Με τη δήλωση αυτή ο κ. Σούνακ επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Λονδίνο δεν αποκλείει την επαναφορά της υποχρέωσης καραντίνας για όσους ταξιδεύουν από τη Γαλλία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα.

Οι νέοι φορείς στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1.600 σε περίοδο 24 ωρών για δεύτερη συνεχή ημέρα χθες, κάτι που είχε να συμβεί από τα τέλη Μαΐου.

Ήδη το βράδυ της Πέμπτης η βρετανική κυβέρνηση αφαίρεσε το Βέλγιο, την Ανδόρρα και τις Μπαχάμες από την «πράσινη» λίστα των χωρών οι αφίξεις από τις οποίες δεν υποχρεώνονται να μπουν σε καραντίνα.

Από τις 4 το πρωί τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα όσοι εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από αυτές τις τρεις χώρες θα πρέπει να μένουν σε απομόνωση για 14 ημέρες.

Το Foreign Office ανανέωσε επίσης την ταξιδιωτική σύσταση για αυτές τις τρεις χώρες, καλώντας τους Βρετανούς να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια.
«Είναι το σωστό για εμάς να κρατάμε τα πάντα υπό εξέταση σε συνεχή βάση, μιλώντας με τους επιστήμονες και τους ιατρικούς μας συμβούλους. Και αν χρειαστεί να αναλάβουμε δράση, όπως είδατε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ασφαλώς δε θα διστάσουμε να το κάνουμε για να προστατεύσουμε την υγεία του κοινού», δήλωσε ο κ. Σούνακ.

Αντίθετα, στην πράσινη λίστα της Βρετανίας μπήκαν η Μαλαισία και το Μπρουνέι.
 

Πηγή: skai.gr