ΚΑΙΡΟΣ

Χάος από την καταιγίδα Μπαμπέτ στην Βρετανία – Ανώμαλη προσγείωση αεροπλάνου στο Λιντς

Ένα Boeing 737 της Tui βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και σταμάτησε στο γρασίδι έξω από τον αεροδιάδρομο

Χάος έχει προκληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από την καταιγίδα "Μπαμπέτ", η οποία πλήττει τη χώρα  με σφοδρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και θυελλώδεις ανέμους. 

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους σύμφωνα με την DailyMail ενώ η καταιγίδα πέρασε από την Σκωτία και μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές στη βόρεια και κεντρική Αγγλία, και τη  βόρεια Ουαλία. 

Στο Γιόρκσαϊρ, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ στο αεροδρόμιο του Leeds Bradford παραλίγο να σημειωθεί αεροπορική τραγωδία όταν ένα Boeing 737 προσγειώθηκε ανώμαλα.

Το αεροπλάνο της Tui είχε απογειωθεί από την Κέρκυρα και προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο όταν – λόγω των ισχυρών ανέμων και της ολισθηρότητας της πίστας -  βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και σχεδόν συνετρίβη στο γρασίδι έξω από τον αεροδιάδρομο. 

Η Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι ορισμένες κοινότητες μπορεί να αποκοπούν για πολλές ημέρες εξαιτίας των έντονων πλημμυρών που προκάλεσε η καταιγίδα "Μπαμπέτ".

Ριπές ανέμου σχεδόν 100 χλμ/ώρα αναμένονται σήμερα με κίνδυνο πολύ υψηλά κύματα στις παράκτιες περιοχές.

Χάος και στην Ιρλανδία

Στην Ιρλανδία, εκατοντάδες κτίρια πλημμύρισαν στο Κορκ (νότια), όπου αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν πως οι πλημμύρες δεν έχουν προηγούμενο τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια. Όχι μακριά από εκεί, ο στρατός αναπτύχθηκε προκειμένου να εκκενώσει τους κατοίκους και ένα νοσοκομείο στην πόλη Μίντλετον.

Πηγή: skai.gr