ΚΑΙΡΟΣ

Δολοφόνησαν τον διαβόητο serial killer Βραζιλίας – Ποιος ήταν ο «σταρ» Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο

Ο Φίλιο είχε καταδικαστεί για τις δολοφονίες τουλάχιστον 100 ανθρώπων ενώ είχε ομολογήσει ότι είχε δολοφονήσει και τον ίδιο του τον πατέρα

Από το 2018 που αποφυλακίστηκε, ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο (Pedro Rodrigues Filho) είχε γίνει σταρ στη Βραζιλία, δίνοντας συνεντεύξεις, συμμετέχοντας σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του και έχοντας μάλιστα και δικό του κανάλι σε συνδρομητική πλατφόρμα. 

Ο Φίλιο είχε σκοτώσει τουλάχιστον 100 ανθρώπους – κυρίως εμπόρους ναρκωτικών, βιαστές και άλλων κακοποιούς όπως «καυχιόταν» ο ίδιος στις συνεντεύξεις του – ενώ είχε ομολογήσει ότι είχε δολοφονήσει και τον ίδιο του τον πατέρα, ο οποίος είχε σκοτώσει τη μητέρα του.

Μόνο μέσα στη φυλακή είχε δολοφονήσει 40 συγκρατούμενούς του. 

Ο 68χρονος Φίλιο – γνωστός και ως  «Πεντρίνιο Ματαντόρ» (παρατσούκλι που σημαίνει «ο σφαγέας Πεντρίνιο») αλλά και ο «βραζιλιανός Dexter» από τον διαβόητο Αμερικάνο serial killer, δολοφονήθηκε την Κυριακή από αγνώστους στην πόλη  Μόγκι ντας Κρούζες, κοντά στο Σάο Πάολο. 

«Το θύμα πυροβολήθηκε και οι ύποπτοι διέφυγαν» ανακοίνωσε η Γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας του Σάο Πάολο ενώ ηα στυνομία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την εγκληματική πράξη.

Η εγκληματολόγος Ilana Casoy, η οποία είχε γνωρίσει τον Ροντρίγκεζ, τον περιέγραψε ως έναν χαρισματικό άνθρωπο που ήταν «χαρούμενος, άνετος και έξυπνος».

«Μάγεψε τους ανθρώπους – μια αντανάκλαση της κοινωνίας μας, σε μια χώρα όπου μόνο το 10 τοις εκατό των ανθρωποκτονιών παραπέμπονται στη δικαιοσύνη», δήλωσε στην εφημερίδα Folha de Sao Paulo.

Πηγή: skai.gr