Σόου Κιμ Γιονγκ Ουν με εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου – «Έχουμε συντριπτική ιδεολογική δύναμη» - Φωτό

Τα βορειοκορεατικά πρακτορεία ανέφερεαν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έλεγξε «την ετοιμότητα των ναυτών της Βόρειας Κορέας για πόλεμο»

Νέο σόου έδωσε ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθώντας τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός στρατηγικού πυραύλου Κρουζ στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης.

Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης ενός στόλου του πολεμικού ναυτικού σε απροσδιόριστη ημερομηνία, ο Κιμ επιβιβάστηκε σε περιπολικό πλοίο για να ελέγξει τα όπλα και τις προετοιμασίες του για μάχη, σύμφωνα με το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Τα πρακτορεία της χώρας ανέφεραν ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έλεγξε «την ετοιμότητα των ναυτών της Βόρειας Κορέας για πόλεμο». 

«Στο πεδίο της μάχης, στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζεται δεν είναι η αριθμητική και τεχνική υπεροχή των όπλων, αλλά η συντριπτική ιδεολογική και πνευματική δύναμη του στρατιωτικού προσωπικού που κατέχει όπλα. Στρατιώτες οπλισμένοι με ανυποχώρητο πνεύμα δεν μπορούν να έχουν ανίκητους εχθρούς και ήττες στις μάχες» τόνισε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της ΛΔΚ.

Οι δηλώσεις του Κιμ έρχονται τρεις ημέρες αφότου οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας πραγματοποίησαν την πρώτη τους τριμερή σύνοδο κορυφής και συμφώνησαν να εντείνουν την αμυντική συνεργασία τους στο πλαίσιο των εξελισσόμενων πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας. 

Kim

Kim

Kim

Πηγή: skai.gr