ΚΑΙΡΟΣ

Πυραυλικό χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό: Νεκρός ο διοικητής των drones της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Σρουρ - Δείτε βίντεο

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε κατά την αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό - Ο Λίβανος κάνει λόγο για δύο νεκρούς και 15 τραυματίες

Νεκρός είναι ο αρχηγός της μονάδας μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Χοσεΐν Σρουρ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός μετά από «ακριβή πλήγματα» στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό,.

Ο στρατός σημείωσε ότι τα αεριωθούμενα αεροσκάφη λειτουργούσαν υπό τις οδηγίες της Πολεμικής Αεροπορίας και της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα σε ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

«Το πλήγμα του ισραηλινού εχθρού στα νότια προάστια της Βηρυτού σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, η επίθεση είχε στόχο έναν συγκεκριμένο όροφο πολυώροφου κτιρίου στο Dahieh της Βηρυτού, ένα νότιο προάστιο της πόλης που είναι γνωστό ως προπύργιο της λιβανέζικης οργάνωσης.

Στην ανακοίνωσή τους οι IDF, αναφέρουν ότι «ο Σρουρ προώθησε και διηύθυνε πολυάριθμες εναέριες τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων με drone, πυραύλων κρουζ και UAV που στόχευαν τον λαό του Ισραήλ». 

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σρουρ ηγήθηκε του έργου κατασκευής UAV στο νότιο Λίβανο και ίδρυσε εγκαταστάσεις κατασκευής UAV και συλλογής πληροφοριών στον Λίβανο, που βρίσκονται δίπλα σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Βηρυτό, καθώς και σε περιοχές στο νότιο Λίβανο. 

«Ο Σρουρ εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1980 και είχε αρκετούς ρόλους στην τρομοκρατική οργάνωση, όπως διοικητής στη μονάδα πυραύλων εδάφους-αέρος, διοικητής στη μονάδα "Aziz" της δύναμης Radwan, καθώς και απεσταλμένος της Χεζμπολάχ στην Υεμένη και στους τρομοκράτες Χούθι της Εναέριας Διοίκησης του καθεστώτος».

«Κατά τη διάρκεια του πολέμου «Σιδερένια Ξίφη», προώθησε και εκτέλεσε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών του IDF χρησιμοποιώντας UAV και εκρηκτικούς μηχανισμούς».  
 
«Οι IDF θα συνεχίσουν να επιχειρούν για την υπονόμευση των δυνατοτήτων της Χεζμπολάχ και να διαλύσει την ανώτατη διοίκηση της τρομοκρατικής οργάνωσης» καταλήγει η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: skai.gr