Η «ανατριχιαστική» στιγμή που ένοπλοι της Χαμάς πυροβολούν Ισραηλινούς στο πάρτι στη Λωρίδα της Γάζας (video)

Οι ένοπλοι πυροβολούσαν αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους, ενώ πολλοί παρευρισκόμενοι πιάστηκαν όμηροι

Νεαροί Ισραηλινοί περιγράφουν τα όσα βίωσαν όταν άρχισε τα ξημερώματα του Σαββάτου η ξαφνική επίθεση από τη Χαμάς προς το Ισραήλ αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Ενώ εκατοντάδες Ισραηλινοί χόρευαν σε ένα φεστιβάλ χορευτικής μουσικής στο νότιο Ισραήλ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ένοπλοι της Χαμάς μπήκαν σε πόλεις και χωριά και «έσπειραν» τον θάνατο. 

Οι ένοπλοι πυροβολούσαν αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους, ενώ πολλοί παρευρισκόμενοι πιάστηκαν όμηροι, όπως φαίνεται και σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπαίθρια εκδήλωση του Nova Festival σε μια αγροτική περιοχή κοντά στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ επρόκειτο να είναι ένα ολονύχτιο χορευτικό πάρτι, για τον εορτασμό της εβραϊκής γιορτής «Sukkot». Όμως, μόλις ξημέρωσε, η Gibly, η οποία μίλησε στο CNN, είπε ότι άρχισαν να ακούνε σειρήνες και ρουκέτες.

«Δεν είχαμε καν μέρος για να κρυφτούμε, επειδή βρισκόμασταν σε έναν ανοιχτό χώρο», δήλωσε η ίδια. «Όλοι πανικοβλήθηκαν τόσο πολύ και άρχισαν να παίρνουν τα πράγματά τους».

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε εκατοντάδες παρευρισκόμενους να φεύγουν από τα αυτοκίνητά τους και να τρέχουν σε ένα άδειο χωράφι, με τους πυροβολισμούς να αντηχούν στο βάθος. Λεπτομέρειες για τους ομήρους της επίθεσης αρχίζουν να αποκαλύπτονται καθώς τα μέλη της οικογένειας αναγνωρίζουν συγγενείς σε βίντεο που κυκλοφορούν από τη Γάζα. Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που έχουν εντοπιστεί στα περίχωρα της περιοχής όπου διεξήχθη το μουσικό φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ και ήταν από τους πρώτους στόχους στους οποίους επιτέθηκαν οι ισλαμιστές της Χαμάς. Ωστόσο, φαίνεται να επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα της Gili Yoskovich, η οποία επέζησε ως εκ θαύματος και είπε πως είδε πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω της.

Πηγή: skai.gr