Βίντεο από τις «πρώτες ώρες» της ουκρανικής εισβολής στο Κουρσκ

Τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κίεβο δείχνει την εισβολή στο ρωσικό Κουρσκ

Βίντεο από την εισβολή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Κουρσκ, έδωσε στη δημοσιότητα το Κίεβο.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν δύο βίντεο από τη Διοίκηση Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων που παρουσιάζουν τις πρώτες ώρες της ουκρανικής επίθεσης στο Κουρσκ που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου. 

Στα βίντεο Ουκρανοί στρατιώτες παρατηρούνται να εκτελούν εργασίες αποναρκοθέτησης, να καταστρέφουν ρωσικές αμυντικές γραμμές και συνοριακούς σταθμούς, να επιτίθενται με πυροβολικό και τεθωρακισμένα καθώς και να αιχμαλωτίζουν εχθρικούς στρατιώτες, μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο Τύπου Ukrinform, ο ουκρανικός στρατός χαρακτήρισε την 6η Αυγούστου 2024, την ημέρα που ξεκίνησε η επιδρομή στο Κουρσκ, ως μια «ιστορική» ημέρα.

«Η προσεκτική προετοιμασία, ο σχεδιασμός, το μαχητικό πνεύμα και η μυστικότητα ήταν καθοριστικά στην αρχική φάση της επιχείρησης», ανέφερε η Ukrinform.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Ukrainska Pravda» συγκέντρωσε επίσης ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο Facebook της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου της Ουκρανίας.

Δείχνει την καταστροφή από τον ουκρανικό στρατό ενός συνοριακού σταθμού όπου συνελήφθησαν 50 Ρώσοι στρατιώτες, οι οποίοι παραδόθηκαν πριν από την επίθεση από τα ουκρανικά στρατεύματα στη Σούχα.

Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε τρία ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου «Shahed» και δύο «απροσδιόριστα» μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στην οποία ο στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποίησε επίσης τρεις βαλλιστικούς πυραύλους, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Πηγή: skai.gr