Βίντεο: Ο Ερντογάν και ο πανίσχυρος σεΐχης του Άμπου Ντάμπι βγαίνουν από εστιατόριο πιασμένοι χεράκι-χεράκι

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ και ηγεμόνας του Άμπου Ντάμπι, MBZ, βρέθηκε στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη και ήταν από τους πρώτους παγκόσμιους ηγέτες που έσπευσαν να συγχαρούν τον Ερντογάν

Με τον σεΐχη του Αμπού Ντάμπι,  Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχαγιάν -  γνωστός στην καθομιλουμένη με τα αρχικά του ως MBZ,  - συναντήθηκε χθες το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο ηγεμόνας του Άμπου Ντάμπι βρέθηκε στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη και ήταν από τους πρώτους ηγέτες παγκοσμίως που έσπευσαν να συγχαρούν τον Ερντογάν για την νίκη του στις προσφατες προεδρικές εκλογές.

Οι δύο ηγέτες είχαν δείπνο σε εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης, από το οποίο βγήκαν χαμογελαστοί και πιασμένοι από το χέρι, ενώ οι κάμερες τους κατέγραφαν. 

Ο σεΐχης του Αμπού Ντάμπι είχε συνομιλίες με την ηγεσία της Τουρκίας με θέμα την «συνολική οικονομική εταιρική σχέση που φέρνει κοντά τις δύο χώρες», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Wam.

Ο MBZ θεωρείται ως η κινητήρια δύναμη πίσω από την παρεμβατική εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  και είναι ηγέτης μιας εκστρατείας κατά των ισλαμιστικών κινημάτων στον αραβικό κόσμο.  

Πηγή: skai.gr