ΚΑΙΡΟΣ

Βέλγιο: Πρώτο το ακροδεξιό Vlaams Belang στη Φλάνδρα στις εκλογές για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο σύμφωνα με δημοσκόπηση

Πάνω από το ένα τέταρτο (25,8%) των Φλαμανδών θα ψήφιζαν υπέρ του ακροδεξιού κόμματος

Πρώτο φέρνουν οι δημοσκοπήσεις το ακροδεξιό Vlaams Belang στη Φλάνδρα στις εκλογές για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Het Laatste Nieuws. Πάνω από το ένα τέταρτο (25,8%) των Φλαμανδών θα ψήφιζαν υπέρ του ακροδεξιού κόμματος. Αυτό μπορεί επίσης να αυξηθεί ή να μειωθεί με βάση το περιθώριο σφάλματος. Το κατώτερο όριο για το Vlaams Belang είναι 23,9% και το ανώτατο όριο είναι 27,7%. Αυτό σημαίνει ότι -με βάση αυτή τη δημοσκόπηση- κανένα άλλο κόμμα δεν μπορεί να τους εκθρονίσει προς το παρόν.

Ακολουθεί το εθνικιστικό N-VA. Οι Φλαμανδοί εθνικιστές μπορούν να πείσουν το 21% των ψηφοφόρων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Οι σοσιαλιστές φαίνεται ότι θα πάρουν την τρίτη θέση με ποσοστό που κυμαίνεται από 14% έως 17,2%, ενώ οι χριστιανοδημοκράτες φαίνεται ότι μπορεί να λάβουν από 10,9% μέχρι 13,7%.

Οι Βέλγοι την Κυριακή ψηφίζουν τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για ομοσπονδιακή κυβέρνηση και περιφερειακές κυβερνήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ