ΚΑΙΡΟΣ

Προειδοποίηση Τζόνσον: «Καταστροφή» για τον κόσμο και τη Ρωσία μια εισβολή στην Ουκρανία

Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο 

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που αναμένεται να έχει εντός της ημέρας με τον Βλάντιμιρ Πούτιν θα επαναλάβει την έκκληση για υπαναχώρηση της Ρωσίας «από το χείλος» μιας πιθανής εισβολής στην Ουκρανία.

«Μια εισβολή στην Ουκρανία, οποιαδήποτε εισβολή στην Ουκρανία πέρα από το έδαφος που η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει το 2014, θα ήταν μία απόλυτη καταστροφή για τον κόσμο και πάνω απ' όλα θα ήταν μια καταστροφή για τη Ρωσία», δήλωσε ο κ. Τζόνσον.

Πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους και πως μία ρωσική εισβολή θα συναντήσει «σφοδρή και αιματηρή αντίσταση».

Η Βρετανία θα επιβάλει κυρώσεις σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που έχουν τους στενότερους δεσμούς με το Κρεμλίνο, αν η Ρωσία αναλάβει "περαιτέρω δράση" εις βάρος της Ουκρανίας, δήλωσε στο μεταξύ ένας ανώτερος βρετανός αξιωματούχος.

Οι απειλές του Λονδίνου να επιβάλει κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες και επιχειρηματίες που συνδέονται με τον πρόεδρο Πούτιν είναι ανησυχητικές και τέτοιου είδους ενέργειες θα γυρίσουν μπούμερανγκ πλήττοντας τις βρετανικές εταιρείες, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπός του, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι η απειλή συνιστά επίθεση στις ρωσικές επιχειρήσεις και ότι υπονομεύει το επενδυτικό κλίμα στη Βρετανία και υποδαυλίζει τις εντάσεις στην Ευρώπη.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr