ΚΑΙΡΟΣ

Εκατομμύρια δολάρια «κάνανε φτερά» από λογαριασμούς του «φτερωτού» Γιουσέιν Μπολτ – Έρευνες σε εξέλιξη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για την εξαφάνιση μιας αμύθητης περιουσίας από λογαριασμούς που ανήκε στον οκτάκις Ολυμπιονίκη Γιουσέιν Μπολτ

Εκατομμύρια δολάρια «κάνανε φτερά» από λογαριασμούς του «φτερωτού» Γιουσέιν Μπολτ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από τις τζαμαϊκανές αρχές για την εξαφάνιση μιας αμύθητης περιουσίας από τους λογαριασμούς του οκτάκις Ολυμπιονίκη.

Ο μάνατζερ του Μπολτ, Νιούτζεντ Γουόκερ ανέφερε στην εφημερίδα Gleaner ότι το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Ερευνών και η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Τζαμάικα εξετάζουν την υπόθεση στην επενδυτική εταιρεία Stocks and Securities Limited (SSL). Η SSL φέρεται να ήταν αυτή που κάλεσε την αστυνομία.

Ο Γουόκερ είπε ότι ο Ολυμπιονίκης παρατήρησε για πρώτη φορά ασυμφωνίες στους λογαριασμούς του στο SSL την Τετάρτη. «Έχουν ληφθεί όλα τα σχετικά βήματα για εξιχνιάσουμε την υπόθεση», διαβεβαίωσε ο Γουόκερ στο Gleaner, προσθέτοντας ότι λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας δεν μπορούσε να αποκαλύψει τα ποσά που χάθηκαν. 

«Συνεργάζεται με αυτήν την οντότητα (SSL) για περισσότερα από 10 χρόνια... Ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του ερευνάται» πρόσθεσε ο Γοόκερ.

Σύμφωνα με τον Gleaner, μια υπάλληλος της SSL εμπλέκεται σε υπόθεση που αφορά εκτεταμένη απάτη στην εταιρεία και μπορεί να έχει αναμιχθεί στην υπόθεση του Μπολτ. Ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε την ανώνυμη υπάλληλο είπε στο Gleaner ότι η πελάτισσά της συνομιλούσε με νομικούς εκπροσώπους της SSL για δύο εβδομάδες.

«Η πελάτης μου συζητά με την SSL και τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την SSL», είπε.

Ο Μπολτ είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στίβου όλων των εποχών, κατέχοντας παγκόσμια ρεκόρ στα 100μ, 200μ και 4Χ100μ σκυταλοδρομία. Ο 36χρονος άφησε πίσω του τα κουλουάρ το 2017 και έχει συνάψει μια σειρά από προσοδοφόρες χορηγικές συμφωνίες. Μόνο το 2016 κέρδισε 33 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες, χρηματικά έπαθλα και αμοιβές για εμφανίσεις, κάτι που τον καθιστά μακράν τον πιο «χρυσοπληρωμένο» αθλητή στίβου.
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: απάτη