Τρόμος στο Οχάιο από επιθέσεις εναντίον σχολικών λεωφορείων

Περίπου 20.000 παιδιά δεν πηγαίνουν σήμερα στο σχολείο στην περιοχή Κολούμπους του Οχάιο, καθώς βρέθηκαν ίχνη από σφαίρες σε δύο σχολικά λεωφορεία, κάτι που εκφράζονται φόβοι ότι συνδέεται με τα επεισόδια που έχουν γίνει κατά μήκος κεντρικού αυτοκινητοδρόμου, όπου αρκετές φορές διερχόμενα αυτοκίνητα έγιναν στόχος αγνώστων.
Η αστυνομία άρχισε να ερευνά όλα τα σχολικά λεωφορεία μετά τα ίχνη από σφαίρες που βρέθηκαν στα πίσω φώτα δύο σχολικών. Από το γραφείο του Σερίφη στην κομητεία Φράνκλιν έγινε γνωστό ότι το ένα λεωφορείο είχε χτυπηθεί το πρωί της Τετάρτης και το άλλο το απόγευμα της Τρίτης, ή την Τετάρτη. Στο πρώτο λεωφορείο δεν επέβαιναν παιδιά όταν έγινε η επίθεση, αλλά στο δεύτερο βρίσκονταν δύο παιδιά.
«Και τα δύο λεωφορεία χτυπήθηκαν στη δεξιά πλευρά, κοντά στα πίσω φώτα. Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι και τα δύο δέχθηκαν επίθεση από όπλο, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα βαλλιστικά στοιχεία για να συγκριθούν με τις άλλες περιπτώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του Σερίφη της περιοχής.
Από τον Μάιο μέχρι σήμερα έχουν γίνει 16 επιθέσεις με όπλο στην περιοχή Κολούμπους, κοντά σε κόμβο του Αυτοκινητοδρόμου 270. Μία από αυτές είχε ως συνέπεια να σκοτωθεί μία γυναίκα που επέβαινε σε αυτοκίνητο.
Μετά τη διαπίστωση ότι δύο σχολικά λεωφορεία έγιναν στόχος, πολλά σχολεία αποφάσισαν να αλλάξει το δρομολόγιο που ακολουθούν τα σχολικά και να μην λειτουργήσουν σήμερα οι σχολικές αίθουσες για 20.000 μαθητές.
Πηγές: ΑΠΕ - Reuters
Πηγή: skai.gr