To πρόσωπο του νεαρού φαραώ Τουταγχαμών αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά εδώ και 3000 χρόνια χάρη στην επιστήμη, την τεχνολογία και τον γλύπτη Κρίστιαν Κόρμπετ,ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει την προτομή του πρίγκιπα Φιλίππου το 2013.
Επιστημονική ομάδα του Western University του Καναδά «σάρωσε» το κρανίο του θρυλικού βασιλιά της Αιγύπτου για να δημιουργήσει το ακριβές τρισδιάστατο μοντέλο του, καθώς και δείκτες ιστών με βάση πρότυπα σύγχρονων Αιγυπτίων, για το βάθος τού δέρματος στα διάφορα σημεία του προσώπου.
Ο γλύπτης Κόρμπετ χρησιμοποίησε το τρισδιάστατο μοντέλο για να κατασκευάσει την προτομή, με το αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ρεαλιστικές αναπαραστάσεις του Τουταγχαμών που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.
Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε στην Telegraph ότι ο Φαραώ θα είχε εγκρίνει το τελικό αποτέλεσμα. «Με ένα μαγικό τρόπο, μού υπενθύμισε πως ήταν φαραώ και πως ενέκρινε το ολοκληρωμένο έργο. Ως καλλιτέχνης απλώς ξέρεις πως κάτι είναι σωστό» είπε ο Κορμπέν.
Αν και το αρχικό επιστημονικό μοντέλο δεν είχε αυτιά και έκφραση προσώπου ενώ τα μάτια ήταν κλειστά, ο Κόρμπετ κατάφερε να είναι «πιο δημιουργικός» στην καλλιτεχνική αναπαράσταση ανοίγοντας τα μάτια, δίνοντάς τους πλάγιο βλέμμα και «μια ανεπαίσθητη έκφραση στα χείλη».
«Το ιατροδικαστικό γλυπτό βασίστηκε την επιστήμη του κρανίου, και οι δείκτες ιστών και όλες οι μετρήσεις στον μέσο άνδρα Αιγύπτιο» διευκρίνησε ο Κόρμπετ.
Πηγή: skai.grΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.