ΚΑΙΡΟΣ

Τουρκικές εκλογές: Προετοιμάζουν το μπαλκόνι του Ερντογάν για ομιλία στην Άγκυρα

Τα πρώτα αποτελέσματα και οι πρώτες εκτιμήσεις άρχισαν να βγαίνουν στην Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Άγκυρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, προκειμένου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μπορέσει δυνητικά να βγεί μέσα στην επόμενη ώρα στο μπαλκόνι του κτιρίου του κόμματος Δικαιοσύνης κι Ανάπτυξης, προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία.

Τα πρώτα αποτελέσματα και οι πρώτες εκτιμήσεις άρχισαν να βγαίνουν στην Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Με ενσωμάτωση στο 69,12%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 51,14%, έναντι 43,05% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και 5,31% του Σινάν Ογάν.

Με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν θα είναι πρώτος. Το θρίλερ ωστόσο, θα αφορά το αν ο Τούρκος πρόεδρος θα καταφέρει να μείνει πάνω από το 50%, ώστε να διασφαλίσει απόψε την επανεκλογή του.

Οι κάλπες στη γειτονική χώρα, τόσο για τις προεδρικές εκλογές, όσο και για τις βουλευτικές, έκλεισαν στις 5 το απόγευμα και αμέσως ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων, στα περισσότερα από 200.000 εκλογικά κέντρα.

Στους εκλογικούς καταλόγους ήταν εγγεγραμμένοι σχεδόν 65 εκατ. Τούρκοι πολίτες, με τη συμμετοχή να φτάνει στο εντυπωσιακό 93,6%.

Πηγή: skai.gr