ΚΑΙΡΟΣ

Τουρκάλα δημοσιογράφος στον ΣΚΑΪ: Έχουμε μεγάλο πόνo... Στις δύσκολες στιγμές ήσασταν δίπλα μας

  Η Φούλια Οζτούρκ, μάς μετέφερε όσα συγκλονιστικά έχει ζήσει όλες αυτές τις μέρες, μαζί με πολλά "ευχαριστώ" για την ελληνική βοήθεια... Ας δούμε τι μάς είπε από το Καχραμανμαράς  

Οι Τούρκοι συνάδελφοί μας δίνουν τη μάχη του ρεπορτάζ στα χαλάσματα, καταγράφοντας και ζώντας στιγμές πρωτόγνωρες... Ο ΣΚΑΪ συνδέθηκε με τη δημοσιογράφο του CNN Turk Φούλια Οζτούρκ, η οποία μάς μετέφερε όσα συγκλονιστικά έχει ζήσει όλες αυτές τις μέρες, μαζί με πολλά "ευχαριστώ" για την ελληνική βοήθεια... Ας δούμε τι μάς είπε από το Καχραμανμαράς. 

Σία Κοσιώνη: Φούλια καλησπέρα από την Αθήνα, ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτή τη σύνδεση, σε βρίσκουμε στο ισοπεδωμένο Καχραμανμαράς. Κατανοούμε τις δύσκολες συνθήκες και τη συναισθηματική φόρτιση… Έχετε τη σκέψη όλου του ελληνικού λαού...

Φούλια Οζτούρκ: Σας ευχαριστούμε πολύ! Εμείς εδώ βλέπουμε τη στήριξη της Ελλάδας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και σας ευχαριστούμε 

Σια Κοσιώνη: Θέλω να μας πεις πώς έχεις βιώσει τις μέρες εκεί… Είσαι από την πρώτη στιγμή εκεί. Κατάγεσαι από την περιοχή αυτή σωστά; 

Φούλια Οζτούρκ: Τον δεύτερο μεγάλο σεισμό τον έζησα, ήμουν εδώ στο Αντιγιαμάν. Ο πρώτος σεισμός έγινε το πρωί και ο δεύτερος το μεσημέρι. 

Εδώ είδα να βγάζουνε ένα μικρό μωρό από τα ερείπια. Ο μπαμπάς του το κρατούσε στην αγκαλιά του και προσπαθούσε να το φτάσει στο νοσοκομείο, αλλά το παιδί ήταν ήδη νεκρό. 

Ο μπαμπάς του φώναζε, ούρλιαζε κι έκλαιγε. Αυτή την εικόνα δε θα τη ξεχάσω ποτέ. Βεβαίως και το περιστατικό με τον 14χρονο και η στιγμή που τον βγάλανε από τα ερείπια, ήταν κι αυτό πολύ μεγάλο τραύμα για μένα. 

Είναι πολλά που δεν θα τα ξεχάσουμε. Μακάρι αυτοί οι άνθρωποι, από την αρχή να κερδίσουν πίσω την ζωή τους, πρέπει να δυναμώσουμε, πρέπει να το φτιάξουμε.
Έχουμε μεγάλο πόνο, έχουμε χάσει πολλούς, αλλά ελπίζουμε ότι πάλι από την αρχή θα δυναμώσουμε και θα επουλώσουμε τις πληγές μας.

Σία Κοσιώνη: Συμμετέχετε και σε διασώσεις. Έμαθα για ένα περιστατικό που ο ρόλος σας ήταν πολύ σημαντικός… Βοηθήσατε να σώσετε έναν άνθρωπο. Είναι έτσι; 

Φούλια Οζτούρκ: Είδαμε έναν νεαρό 14 χρόνων, κάτω από τα ερείπια, κουνούσε το χέρι του, ήταν κατά τις πρώτες ώρες, την πρώτη μέρα του σεισμού, ένα μικρό παιδί, σε έναν σκοτεινό δρόμο, μας κουνούσε το χέρι του κάτω από την κουρτίνα και οι άνθρωποι μας είπαν ότι κάποιος υπάρχει μέσα. Με πείραξε πάρα πολύ αυτό που είδα. Μετά ήρθανε οι διασώστες, κι έπειτα από 6 ώρες καταφέρανε να βγάλουνε το παιδί. Το παιδί είναι καλά, είναι υγιές και μίλησα μαζί του.

Σία Κοσιώνη: Αν σε ρωτήσω ποια είναι η ποιο έντονη στιγμή που έζησες, ή κάποιες από αυτές, τι θα μας έλεγες;

Φούλια Οζτούρκ: Όταν έγινε ο σεισμός, οι γονείς μου ήταν στο Άδανα, μείνανε στο αμάξι, για πολύ καιρό δε μπορούσαν να μπούνε στο σπίτι τους, ζούσαν στο αμάξι.

Όταν πήγα στο Καχραμανμαράς, είδα ότι είχανε πέσει σπίτια και είχε πεθάνει πολύς κόσμος. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι δημοσιογράφος σε αυτήν την κατάσταση, δε μπορείς να το εξηγήσεις, βεβαίως και όταν το λέω δυσκολεύομαι πολύ. Εύχομαι όμως να ξανασηκωθούμε και το τουρκικό κράτος να τα ξαναφτιάξει όλα από την αρχή.

Σία Κοσιώνη: Ιδιαιτέρως χαιρόμαστε που υπήρξε χρήσιμη η ομάδα της ΕΜΑΚ, και τους υποδέχθηκε ο τουρκικός λαός με μεγάλη αγάπη, κάτι που έχει μεγάλη σημασία και για τις δύο χώρες…

Φούλια Οζτούρκ: Εμείς εδώ βλέπουμε την στήριξη της Ελλάδας. Στις δύσκολες στιγμές ήσασταν δίπλα μας. Η ΕΜΑΚ που ήρθε από την Ελλάδα, δούλευε μέρα - νύχτα κάτω από τα ερείπια, εκεί τους είδαμε να προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους. Τούρκοι και Έλληνες δουλεύανε δίπλα - δίπλα, μέρα - νύχτα, προσπαθώντας επί μέρες να σώσουν ανθρώπους από τα ερείπια. Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά.

Πηγή: skai.gr