ΚΑΙΡΟΣ

Τώρα και γραπτές εξετάσεις στα αμερικανικά αεροδρόμια για είσοδο στη χώρα …

Ένα ομολογουμένως παράξενο αν και ανησυχητικό περιστατικό αποκαλύπτει το BBC επικαλούμενο μαρτυρία εργαζομένου από τη Νιγηρία ο οποίος επέστρεφε στη Νέα Υόρκη από το Λάγος.

Αναλυτικά το BBC αναφέρει πως ο κ. Celestine Omin 28 ετών προγραμματιστής από το Λάγος της Νιγηρίας μετά από 24 ώρες πτήση έφτασε στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Ο 28 ετών προγραμματιστής αφού πέρασε τους απαραίτητους ελέγχους στοιχείων και αποσκευών ήρθε αντιμέτωπος με δύο αστυνομικούς οι οποίοι του ζήτησαν να τους ακολουθήσει σε έναν ξεχωριστό χώρο του αεροδρομίου για περαιτέρω έλεγχο. Ο 28 ετών πολίτης Νιγηρίας δεν είχε καμία αντίρρηση αλλά εξεπλάγην όταν οι δύο αστυνομικοί του είπαν πως θα πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό πως είναι προγραμματιστής και πως εργάζεται στην εταιρεία που είχε αναφέρει.

Όταν ο Celestine Omin ρώτησε πως θα μπορούσε να τους αποδείξει πως είναι προγραμματιστής οι δύο αστυνομικοί συσκέφθηκαν, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, και του έδωσαν ένα χαρτί στο οποίο είχαν χειρόγραφα γράψει δύο ερωτήσεις τις οποίες του ζήτησαν να απαντήσει.

Ο Celestine Omin αναφέρει στο BBC πως οι ερωτήσεις ήταν μεν τεχνολογικού περιεχομένου αλλά σίγουρα είχαν προέλθει μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο καθώς ήταν εντελώς γενικές και δεν θα μπορούσαν να αποδείξουν την εξειδίκευση κάποιου σε κάποιο πεδίο.

Ο νεαρός προγραμματιστής απάντησε στις ερωτήσεις και με έκπληξη είδε έναν από τους αστυνομικούς να του λέει «δεν έχετε απαντήσει σωστά σε μία από τις δύο». Ο Celestine Omin αποφάσισε να μην αντιδράσει και με έκπληξη άκουσε τον άλλο αστυνομικό να του λέει «αν και δεν μας πείσατε μπορείτε να φύγετε».

Ο Celestine Omin την επόμενη ημέρα της περιπέτειάς του ενημερώθηκε από την εταιρεία στην οποία εργάζεται πως υπήρξε επικοινωνία από το τμήμα μετανάστευσης προκειμένου να εξακριβωθεί η ακρίβεια των όσων είχε δηλώσει εισερχόμενος στη χώρα.

Σημειώνεται πως η Νιγηρία είναι ανάμεσα στις χώρες που ο Ντόναλντ Τραμπ είχε περιλάβει στη λίστα με την απαγόρευση εισόδου.
Πηγή: Πηγή: BBC - Επιμέλεια: Γιάννης Χαραμίδης