Την αποχώρηση Βρετανών από το Ισραήλ με εμπορικές πτήσεις θα συντονίσει το Foreign Office

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, το Foreign Office θα μεσολαβήσει για την πραγματοποίηση πτήσεων επαναπατρισμού ώστε να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο όσοι Βρετανοί επιθυμούν να φύγουν από το Ισραήλ

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός,

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να συντονίσει την αποχώρηση υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου από το Ισραήλ με εμπορικές πτήσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, το Foreign Office θα μεσολαβήσει για την πραγματοποίηση πτήσεων επαναπατρισμού ώστε να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο όσοι Βρετανοί επιθυμούν να φύγουν από το Ισραήλ.

Η πρώτη πτήση μάλιστα θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ εντός της Πέμπτης.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους ευάλωτους πολίτες με βρετανική υπηκοότητα. Στις πτήσεις θα επιτρέπεται επίσης η επιβίβαση εξαρτώμενων μελών βρετανικών οικογενειών και πολιτών με διπλή βρετανική και άλλη υπηκοότητα.

Με αυτές τις πτήσεις επίσης θα αναχωρήσουν μέλη των οικογενειών των Βρετανών διπλωματών που υπηρετούν στο Ισραήλ.

Πρόκειται για καθαρά εμπορικές και όχι κυβερνητικές πτήσεις, με το εισιτήριο να κοστίζει 300 λίρες, ώστε να καλυφθούν αποκλειστικά το κόστος πραγματοποίησης της πτήσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν τις προξενικές αρχές να επικοινωνήσουν μαζί τους και όχι να κατευθυνθούν από μόνοι στο αεροδρόμιο.

Το Foreign Office έχει στείλει επίσης στο Ισραήλ μια Ομάδα Ταχείας Ανάπτυξης, όπως εκείνη που συντόνιζε την εκκένωση Βρετανών πολιτικών από το Χαρτούμ.

Ο αριθμός των πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες ασφαλείας επί του εδάφους.