ΚΑΙΡΟΣ

Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε σε ηλικία 51 ετών η χρυσή Ολυμπιονίκης Nikki McCray-Penson

Η McCray-Penson κέρδισε χρυσά μετάλλια με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και του 2000

Πέθανε η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης και πρώην MVP του ABL, Nikki McCray-Penson σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Ήταν 51 ετών.

Η McCray-Penson ήταν βοηθός προπονητή μπάσκετ γυναικών στο Rutgers την περασμένη σεζόν και το σχολείο την Παρασκευή επιβεβαίωσε τον θάνατό της. Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2013.

Έγινε μέλος της Dawn Staley ως βοηθός προπονητή στη Νότια Καρολίνα από το 2008-17. Ήταν μέρος του πρώτου εθνικού πρωταθλήματος των Gamecocks το 2017.

Η McCray-Penson κέρδισε χρυσά μετάλλια με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και του 2000.

Η ομάδα του 1996 πυροδότησε τον σχηματισμό του WNBA και της πλέον ανενεργής American Basketball League. Έπαιξε στο ABL και κέρδισε διακρίσεις MVP το 1997 ενώ οδήγησε την Columbus Quest σε ένα πρωτάθλημα πριν πάει στο WNBA.

Η McCray-Penson ήταν τρεις φορές All-Star σε αυτό το πρωτάθλημα ενώ έπαιζε για τους Washington Mystics.

Έπαιξε μέχρι το 2006 όταν αποσύρθηκε, με μια στάση στο Σαν Αντόνιο στην πορεία της.

Ήταν βοηθός προπονητή στο Δυτικό Κεντάκι για τρεις σεζόν.

Στη συνέχεια, ο McCray-Penson έγινε επικεφαλής προπονητής στο Old Dominion για τρεις σεζόν, σημειώνοντας 24-6 το 2020.

Πέρασε ένα χρόνο στο Mississippi State πριν παραιτηθεί για λόγους υγείας και επέστρεψε στην προπονητική στο Rutgers την περασμένη σεζόν.

Η McCray-Penson έπαιξε στο Tennessee από το 1991-95 υπό την προπονητρία του Hall of Fame, Pat Summitt.

Η γκαρντ ήταν δύο φορές η SEC Παίκτρια της Χρονιάς και δύο φορές η Kodak All-America που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της νεανικής και ανώτερης σεζόν της για τις Lady Vols.

Εισήχθη στο Hall of Fame του Γυναικείου Μπάσκετ το 2012. 

Πηγή: dailymail.co.uk