Τέσσερις στους πέντε Εβραίοι Ισραηλινοί θεωρούν υπεύθυνο τον Νετανιάχου για τη σφαγή της Χαμάς - Ζητούν να παραιτηθεί

Από την έρευνα προέκυψε ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Shields of Iron».

Τέσσερις στους πέντε Εβραίοι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προσωπικά ευθύνονται για τη μαζική διείσδυση τρομοκρατών της Χαμάς και τη σφαγή στον Νότο του Ισραήλ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Dialog Center που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη και δημοσιεύει η Jerusalem Post.

Το συντριπτικό 86% των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένου του 79% των υποστηρικτών του κυβερνητικού συνασπισμού, είπε ότι η επίθεση από τη Γάζα που αιφνιδίασε το Ισραήλ είναι αποτυχία της ηγεσίας της χώρας, ενώ ένα εντυπωσιακό 92% είπε ότι ο πόλεμος προκαλεί ανησυχία.

Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (94%) πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την έλλειψη ετοιμότητας που οδήγησε στην επίθεση, με πάνω από το 75% να λέει ότι η κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

«Ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί μετά το τέλος του πολέμου»

Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 620 Ισραηλινοί Εβραίοι από όλη τη χώρα, προέκυψε επίσης ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Shields of Iron».

Το 56% είπε ότι ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί στο τέλος του πολέμου, με το 28% των ψηφοφόρων του συνασπισμού να συμφωνεί με αυτή την άποψη.

Επιπλέον, το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες σημείωσαν επίσης ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση να ηγηθεί του πολέμου, αν και η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν από την ένταξη του πρώην υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντζ σε κυβέρνηση ενότητας έκτακτης ανάγκης το βράδυ της Τετάρτης

Πηγή: skai.gr